Veel gestelde vragen over uw vaarvakantie

 • Moet ik een vaarbewijs hebben?

  In Nederland is geen vaarbewijs nodig voor boten die korter zijn dan 15 meter en die een maximum snelheid van 20 km/u hebben. Al onze schepen vallen in deze categorie maar voor de grootste jachten van 14 of 15 meter is voldoende ervaring met 14-15 meter boten vereist. Voor de andere jachten word ook relevante ervaring gevraagd, zonder ervaring kunt u geen boot huren bij ons.

 • Hoe oud moet je zijn om te mogen sturen?

  U moet tenminste 25 jaar zijn om een boot van Hatenboer Yachting te mogen besturen.

 • Hoe ver kan ik varen op een volle tank?

  De tankinhoud in liters gedeeld door 8 geeft het aantal vaaruren. Ongeveer natuurlijk.

 • Wat moet ik aan linnengoed meenemen?

  Aan boord bevinden zich alleen matrassen. U moet dus kussens, matrashoezen, dekens, lakens,dekbedden en kussenslopen zelf meenemen. Uiteraard kunt u linnengoed ook bij ons huren. De kosten hiervan bedragen 15 Euro voor een linnenpakket (1 persoons) .

 • Kan ik mijn hond meebrengen?

  Ja, natuurlijk kunt u uw hond meebrengen. De kosten van de hond aan boord zijn 100 euro per week of weekend.

 • Kan ik fietsen huren?

  Ja, u kunt bij ons een fiets huren. De kosten hiervan bedragen 45 euro voor een volwassenen fiets. Het is nodig dat u de fietsen van tevoren reserveert in het boekingsformulier of via e-mail. Het kan gebeuren dat er geen beschikbare fietsen voor u zijn als u deze niet geboekt hebt. Hetzelfde geldt als u een dekbedpakket of een bijboot wilt huren.

 • Waarom moet ik een borg betalen voor de boten en hoe hoog is deze?

  Al vaart u nog zo voorzichtig, een schade zit in een klein hoekje. Daarom zijn al onze motorjachten standaard volledig verzekerd en blijft uw eigen risico beperkt tot de waarborgsom (borg). Deze bedraagt voor de jachten tot 6 personen € 690 en voor de jachten vanaf 6 personen € 790, 890 of € 990. Van de borg trekken we de kosten van de verbruikte diesel af en de rest van de borg krijgt u contant terug.

 • Hoe kan ik mijn restbetaling het best betalen?

  Het restbedrag van uw reservering dient uiterlijk 2 weken voor vertrek op onze rekening te staan, in uiterste noodzaak kan het op de vertrekdag aan de kas betaald worden. Dit kan contant of met PIN.

 • Hoe kom ik aan vaarkaarten?

  Vaarkaarten zijn reeds aan boord van uw boot. Als u thuis vaarkaarten nodig heeft om uw plannen te maken, dan kunnen wij deze toesturen. Hiervoor brengen wij €14,50 per kaart plus portokosten in rekening.

 • Waar kunnen we heen varen?

  U kunt varen op de vier routes die wij hebben voorbereid, afwijkingen daarvan zijn soms mogelijk maar vaak beperkt door waterdieptes, brugbreedtes en hoogtes. Het water dient diep genoeg (1.60m tot 1.80m) te zijn en de bruggen breed en hoog genoeg voor uw boot zijn.

  Om op het IJsselmeer te varen moet u veel ervaring hebben en heeft u onze expliciete toestemming nodig.  

 • Tot hoe laat moet ik verhuurde boot terug brengen?

  Een verhuurde boot moet uiterlijk 13 uur terug bij ons zijn.

 • Krijg ik volgend jaar korting?

  Vanaf uw vijfde boeking in de afgelopen 6 jaar krijgt u 5% korting.

 • Kan ik pinnen?

  Ja, u kunt wel pinnen, maar met een embossed kaart (credit card) dient u 4,0 % extra betalen.